Лодки със спанак и маслини

Кулинарен неделен разкош

Лодки със спанак и маслини
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Сандвичите никога не са били просто нещо, най-малкото поради факта, че са кръстени на английски граф. А тези хрупкави лодки с богат вкус и много съставки достойно потвърждават благородническия им произход.

Необходими продукти за 4 порции:

2 малки пълнозърнести багети или 1 франзела
2 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук, ситно нарязани
300 г спанак, подсушен и нарязан
4 с. л. маслини
250 г фина извара или крем-сирене
50 г пушен кашкавал, настърган
1 домат, нарязан на кубчета
2 с. л. нарязана мента или джоджен
1 ч. л. розов пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Багетите се срязват на две по дължина. Вътрешността се издълбава и се натрошава. Издълбаните половинки се напръскват с половината зехтин и се запичат за 10 мин. във фурната на 200° С.

Останалият зехтин се сгорещява и в него се слага лукът, разбърква се 1 мин., прибавят се трохите, разбъркват се и се добавя спанакът. Бърка се, докато завехне. Сместа се разбърква с изварата, маслините, кашкавалът, доматите и ментата. Посолява се на вкус.

Запечените половинки багети се напълват със сместа и отново се слагат за 10 мин. във фурната, за да се зачервят. Сервират се горещи, поръсени със счукан розов пипер.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти