Крокети със спанак и синьо сирене

Когато бързате, а искате всички около вас да останат сити и доволни

Крокети със спанак и синьо сирене
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Да си починем малко от месните блюда с тези изкушаващи панирани, топчести симпатяги. На нас стомасите вече ни пристъргват, затова бързо ви даваме и необходимите съставки.

Продукти:
500 г спанак
4 сварени картофа
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 яйце
2 скилидки чесън
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус
20 г масло
2-3 супени лъжици галета
100 г синьо сирене

За панировката:
брашно
1 разбито яйце
сусам

Приготвяне:
Спанакът се почиства, измива, след което се бланшира за кратко в кипяща вода. После го изцеждате добре и нарязвате на ситно този богат на витамин А и С продукт. Приведете в нарязано състояние още лука, магданоза, копъра и чесъна, а след това ги задушете в маслото. Идва ред да включите към тях спанака и индийското орехче. Поръсете със сол всички зеленчуци дотук и ги оставете да изстинат.

Картофите се подлагат на добро сваряване и изстудяване, а за капак се настъргват на ситно ренде. Към тях прибавяте спаначната смес заедно с яйцето и разбърквате много добре, като постепенно изсипвате и галетата. Ако пък сместа не е достатъчно гъста, дайте превес на повечко галета.

Раздвижете ръцете и от сместа средно големи топчета оформете. После направете малка дупчица във всеки един от крокетите, в която се поставя парченце синьо сирене. Накрая ги овалвате в брашно, после ги потапяте в разбитото яйце и за финал следват сусамените семена. Пържите смело във фритюрник или по-дълбок тиган, докато хванат 24-каратова златиста коричка.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти