Крокети от пуешко, бекон и кашкавал с къри сос

Хрупкави и апетитни

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г пуешко филе

200 г кашкавал

200 г пушен бекон

50 мл течна животинска сметана

1/4 ч.л. пушен червен пипер

1/4 ч.л. сух риган

сол и черен пипер на вкус

 

За панировката:

2 яйца

брашно за овалване

галета за овалване

 

За соса:

200 г майонеза

200 г кисело мляко

1 с.л. сухо  къри

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пуешкото филе много ситно. Половината от месото приберете във фризера за 20 минути. След това го извадете и го смелете в блендер. Налейте и сметаната на тънка струйка.

2. Нарежете на ситно бекона и настържете кашкавала.

3. Към пюрираното месо добавете бекона, останалото пуешко месо, кашкавала и овкусете с риган, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте.

4. Оформете фитили с помощта на стреч фолио и ги завържете. След това завийте в алуминиево фолио. Поширайте за 12-13 минути. Охладете във вода с лед и нарежете на парчета.

5. Оваляйте ги в брашно и след това потопете в разбитите яйца. Накрая оваляйте в галета.

6. Пържете на маслена баня до златисто.

7. За соса кипнете 200 мл вода с кърито, редуцирайте до 50 мл и прецедете през фина цедка. Разбъркайте охладената течност с майонезата и киселото мляко.

8. Сервирайте крокетите със соса.

 

Съвет: Ако не искате да пържете, може да запечете крокетите във фурната на 200 градуса до златисто.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти