4 тортили
1 скилидка чесън
щипка сол
1 ч.л. пушен червен пипер
2 с.л. зехтин
няколко капки сос "Табаско"
1. В хаванче счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол до получаването на паста. Добавете пушения червен пипер и лют сос "Табаско". Разбъркайте добре.
2. С овкусения зехтин намажете обилно тортилите, с помощта на четка. Разрежете всяка тортиля на четири парчета.
3. Поставете парчетата в тави, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 минути.
4. Щом хапките изстинат, можете да ги съхранявате в буркан или пластмасов контейнер. Поднесете към студена супа гаспачо или към различни дипове и салци.