Хапки с карфиол и прошуто

Апетитно предястие

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 малка глава карфиол
200 г прошуто (на тънки ленти)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл студено пресован зехтин
2 стръка мащерка
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се разполовява, след това се нарязва на филии с дебелина от около 1 пръст, които се режат на хапки. 

Слагат се в решетка и се готвят на пара, така че да останат леко хрупкави. 

Пармезанът се настъргва и се разбърква с накълцаната мащерка, доматения концентрат, сол, черен пипер, сухия чесън и половината от зехтина. 

Всяка карфиолена хапка се овкусява със сол и черен пипер и се маже с ароматната смес. 

Увиват се в лентички прошуто. Пържат се в загрят зехтин от двете страни – до златисто. 

По желание се поднасят с майонезен сос.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент