Перфектна комбинация: пълнени бутерки с кайма и сос Болонезе

Едно многофункционално вкусно решение

0 от общо 0 гласа
75 мин.
Необходими продукти

MAGGI® Идея за Спагети Болонезе - 1 бр - 1.99 лв

бутер тесто 800 грама - 1 пакет - 3.99 лв

яйца - 1 бр - 0.67 лв

кайма смес - 400 гр - 3.63 лв

вода - 250 мл

Готови ли сте за едни по-различни пълнени бутерки с кайма? Не просто запържена кайма между пластове многолистно тесто, а топла закуска с дъх на слънчеви домати и италиански подправки в съвършен баланс. Нищо повече, нищо по-малко, просто всичко! С MAGGI® Идея за Спагети Болонезе става бързо и лесно. И неустоимо апетитно, обещават от Mate Kitchen!

MAGGI® Идея за Спагети Болонезе е многофункционално вкусно решение. Независимо дали сте начинаещ готвач, който иска да впечатли с минимални усилия, или опитен кулинар в търсене на практична, но възхитително вкусна идея, тази пряка пътечка е широко платно, върху което да разгърнете въображението си. От любимите ястия с паста, през гювечите и яхниите, та дори като пикантна поръска върху запечени картофи – възможностите с MAGGI® Идея за Спагети Болонезе са неограничени.

Рецептата за пълнени бутерки го доказва по безспорен начин. Всичко, което ви трябва, е 400 г кайма (свинска, телешка или смес – по ваш вкус) и пакет бутер тесто. MAGGI® ще свърши останалото.

Опитайте, ще бъдете възхитени!

Не чакайте вкусните пълнени бутерки да изстинат, макар че и тогава са също толкова вкусни. Поднесете ги топли, с голяма кана гъст айрян, друго няма да ви е нужно. Когато отхапете, начупените хрупкави листчета бутер тесто ще се полепят по устата ви, но ще ви е толкова вкусно, че няма да ги избършете със салфетката, а ще оближете всяка трошичка… За да се насладите докрай.

Добър апетит!

1. В сух тиган запържете каймата докато промени цвета си.

2. В купа с вода разтворете съдържанието на 1 пакет MAGGI® Идея за Спагети Болонезе и разбъркайте добре. Изсипете го в тигана при каймата, разбъркайте добре и след като сосът се сгъсти, го дръпнете от котлона, за да се охлади леко.

3. През това време разстелете тестото, поръсете го с малко брашно и го разточете леко.

4. Нарежете тестото на правоъгълници и сложете от плънката в средата на всеки. Намажете краищата на всеки правоъгълник със студена вода, след което прехлупете тестото и слепете. За да сте сигурни, че са затворени добре, притиснете всички ръбове с вилица.

5. Подредете бутерките в тава, покрита с хартия за печене. Наможете ги с разбито яйце и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти