Вкусен овчарски пай

С гъби, царевица, грах и сос Уорчестър

Вкусен овчарски пай
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2 глави лук
2 скилидки чесън
30 мл. зехтин
1 морков
1 малка, червена чушка
4-5 бр. гъби печурка
400 г. кайма смес
3 с.л. сварен грах
3 с.л. сварена царевица
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 с.л. сос Уорчестър
3 с.л. червено вино
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. чубрица
1 стрък наситнен розмарин
черен пипер
сол

Продукти за картофеното пюре:

1 кг картофи
50 г масло
50 мл. прясно мляко
1/4 ч.л. индийско орехче
черен пипер
сол
150 г кашкавал за запичане

Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги сложете с обелките да се сварят в тенджера с подсолена вода. Отцедете внимателно горещата вода. Обелете картофите и ги намачкайте, заедно с млякото, маслото и подправките. 

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете на ситно лука и чесъна, моркова и чушката и ги задушете в зехтина с малко вода, до омекване. Добавете нарязани на филии гъбите и ги задушете до омекване. Сложете подправките - чубрица, розмарин, черен пипер, сол и сложете каймата. Разбъркайте и я раздробете добре.

След като се позадуши, добавете сос Уорчестър, червеното вино, доматеното пюре и горчицата. Разбъркайте добре и гответе до готовност.
В съд за печене сложете 1/2 от пюрето на дъното. Отгоре разпределете каймата със зеленчуците и повторете с втората половина от пюрето.

Печете ястието на загрята фурна около 30 мин., след това сложете настърган кашкавал и запечете. Ястието се реже по-лесно на парчета, след като почине половин час.

Прочетете още:

Пай с кайма по кастилска рецепта

Кекс, но солен

Киш със спанак и праз

Киш с риба тон, праз и тиква

Пирог с гъби

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти