Киш със спанак и праз

Киш със спанак и праз

Киш със спанак и праз
Снимка: Vkusnoteka.bg
2.8 от общо 5 гласа

Необходими продукти:

200 г брашно
125 г  масло
2 яйца
1/2 ч.л. сол
3 с.л. хладка вода

Продукти за плънката:
400 г праз лук
2 моркова
3 скилидки чесън
50 мл. зехтин
50 г масло
100 г пресен спанак
200 мл. готварска сметана
1 яйце
150 кашкавал
черен пипер
сол

Необходими продукти:

В купа смесете брашното и нарязано на малки кубчета, студено масло. Добавете яйцата, солта и хладката вода и започнете да претривате с ръце и да го месите, докато получите тесто. Покрийте го с фолио и го охладете за 30 минути.Загрейте фурната на 180 градуса.

Обелете праз лука и го нарежете на ситно. Обелете и нарежете чесъна и морковите на ситно. Задушете ги в зехтина, докато омекнат. Добавете маслото и измит и нарязан, пресен спанак.

Задушете за няколко минути и долейте разбити сметаната с яйцето. Редуцирайте сместа за 10тина минути, подправете с черен пипер и сол и настържете кашкавал. Разбъркайте добре и оставете леко да изстине.

Извадете и разточете тестото. Поставете го на дъното на формата за печене. Леко го надупчете и излейте плънката в него. Заравнете добре. Печете киша 40-50 минути на загрята фурна. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Киш с риба тон, праз и тиква

Киш Лорен

Пирог с гъби

Пита с праз и бекон

Как се прави: Зелник

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти