"Tsukune" - пилешки кюфтенца

На гости на Япония

"Tsukune" - пилешки кюфтенца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за кюфтенцата:
500 г хубава пилешка кайма
3 стръка пресен зелен лук
магданоз
1 скилидка счукан чесън
1 яйце
6 супени лъжици царевично нишесте
1 супена лъжица соев сос
черен пипер
щипка джинджифил на прах
сол

За соса:
1/2 чаена чаша соев сос
1/2 чаена чаша мирин - това е сладко оризово вино (ако нямате, сложете някакво сладко вино)
2 чаени лъжички захар
джинджифил
кориандър
3 чаени лъжички чили сос

За гарнитурата:
варен ориз, овкусен с оризов оцет и сол
маринован джинджифил
соев сос

Начин на приготвяне:
Смесваме добре продуктите за каймата. Правим малки кюфтенца (с големината на орех) и ги слагаме в леко намаслена тава. После ги запичаме за 10 минути на 200 градуса. Докато кюфтенцата се пекат, си подготвяме соса, като смесим неговите съставки. Слагаме ориза да се свари в подсолена вода, според указанието на опаковката.

След изтичането на десетте минути, изваждаме кюфтенцата за малко от фурната, поливаме ги със соса, и го намазваме по повърхността им с помощта на четка (така ще се глазират). Печем ги още 10 минути и ги изваждаме от печката.

Накрая нанизваме пилешкото на бамбукови шишчета и го сервираме с ориза (овкусен със солта и оцета). В малка купичка може да сложим соев сос и маринован джинджифил.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти