Телешко филе с лук

С печурки за разкош

Телешко филе с лук
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг телешко бонфиле
2 щипки черен пипер
1 ч. л. сол
8 пресни печурки за декорация
50 г краве масло
олио за намазване

За плънката:
3 едри глави лук (300 г)
4 с. л. олио
200 г пресни печурки
5 с. л. сухо бяло вино
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
4 с. л. смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

1. Филето се почиства от ципите и се нарязва по диагонал на 4 филии. Трябва да се получат шницели с елипсовидна форма. Всяка филия се начуква с дървено чукче, за да се изтъни. Посолява се и се подправя с черния пипер.

2. Лукът за плънката се нарязва на шайби и се задушава 5 минути в загрятото олио, докато омекне, след което се добавя виното. Когато се изпари, се прибавят нарязаните на резенчета печурки, огънят се усилва и те се запържват 5 минути. Сместа се подправя със солта и чубрицата, прибавят се ореховите ядки и всичко се разбърква. Оставя се да се охлади.

3. Във всяко филе се поставя от плънката и 1/4 от маслото, след което се прегъва на две и краищата му се защипват с помощта на две дървени шишчета така, че върховете им да се кръстосат (трябва да се получи нещо като триъгълник).

4. Подготвените филета се намазват с олио и се пекат на гореща скара около 5 минути от всяка страна.

5. Печурките за декорация се пекат цели около 10 минути на скара, след което се забожда по една на всяко шишче.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти