Свински котлет с хрупкава коричка

Време за приготвяне: 45 минути

Свински котлет с хрупкава коричка
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

за котлетите:
2 свински котлета (400 г)
20 г горчица
50 мл бяло вино (ябълково)
30 г краве масло
4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус

за билковата коричка:
2 филии твърд хляб
5 стръка магданоз
1 стрък розмарин
4 стръка мащерка
1 стрък салвия
1 скилидка чесън
30 мл зехтин
1 щипка сол

за гарнитурата:
600 г дребни пресни картофи
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
30 мл зехтин
40 г краве масло
1 стрък розмарин
1 щипка сол
2 щипки индийско орехче
4 с. л. заквасена сметана
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Картофите се измиват и варят на пара. Преди да се сложат в тенджерата е добре да се надупчат леко с вилица, за да не се разпукат при термичната обработка.
2. Хлябът се рони в купа и към него се прибавят останалите продукти за билковата коричка. Пасира се до получаването на трохи.
3. Котлетите се намазват със зехтин. Не се изтъняват с чук, за да останат сочни при печенето. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

4. Запечатват се за 2–3 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган до получаване на златиста коричка. Когато се обърнат, върху изпечената страна се слага по една скилидка чесън и клонче розмарин за допълнително овкусяване.
5. Прехвърлят се в тава. Първо се намазват с тънък слой горчица от двете страни, а след това само от горе се покриват плътно с ароматните трохи. В тавата се слагат маслото, 2 обелени скилидки чесън и се налива виното. Котлетите се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 7–8 минути.
6. Лукът и чесънът за гарнитурата се наситняват. В тиган се налива зехтинът и се изчаква да се сгорещи. Картофите се слагат в тигана и ако е необходимо, по-едрите се нарязват наполовина. Добавя се маслото.

7. След като се зачервят, се прибавят розмаринът и наситнените лук и чесън. Бърка се непрекъснато 2–3 минути. Поръсва се с индийско орехче и сол, добавя се заквасената сметана и се овкусява с наситнения магданоз. Разбърква се и съдът се оттегля от огъня.
8. Котлетите се поставят в чинии, поливат се със соса от печенето и се гарнират с картофите. Украсяват се с розмарин и се сервират. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пържолки с глазура

Любими традиционни рецепти

Свински пържоли с червен лук

Домашна шунка

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти