Спагети - както ги приготвят сицилианците

Обичана италианска рецепта

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

Необходими продукти:

500 г спагети
250 г сирене „Рикота“
1 кг домати (сорт „Рома“)
2 патладжана (тънки)
2 скилидки чесън
1/2 връзка босилек
80 мл зехтин
1 с. л. каперси
1 ч. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят, докато сокът им се редуцира до 1/3. 

Чесънът и каперсите се накълцват и се запържват в около 40 мл загрят зехтин. 

Наливат се и сготвените домати, овкусява се с наситения босилек, сол, черен пипер и оцета. Сосът се вари 15 минути на слаб огън. 

Необелените патладжани се режат на шайби. Посоляват се и се оставят 20 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Изплакват се и се подсушават с кухненска хартия. 

Поливат се с останалия зехтин и се пържат на няколко пъти в загрят тиган. 

Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода, отцежда се и се разбърква със соса, като по желание се налива от водата от варенето на пастата. Готви се 2–3 минути и се отстранява от котлона. 

Гарнира се с рикота. 

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

За какво най-много се вълнувате през есента?