Скумрия на скара с пържен качамак

Красиво поднесена и много апетитна

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 скумрии (почистени)
50 г пресен джинджифил
50 мл олио
2 с. л. балсамов оцет (светъл)
2 с. л. сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус

за качамака:
300 г царевичен грис (за качамак)
300 мл прясно мляко
50 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня 

Начин на приготвяне:

Млякото за качамака се загрява на умерен огън с 600 мл вода, сол и черен пипер на вкус. 

Щом течността кипне, се сипва царевичният грис и се бърка, докато сместа се сгъсти и грисът се свари. 

Дърпа се от огъня и се разбърква със стрития на паста чесън, наситнения розмарин и зехтина. 

Прехвърля се в намазана със зехтин тава. Покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща кора и се оставя да се охлади. 

След това фолиото се маха, а качамакът се нарязва на кубчета. Пържи се до златисто на маслена баня и се изважда. 

Джинджифилът за маринатата се обелва, настъргва се и се разбърква с лютия сос, олиото, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. 

Рибите се намазват с маринатата и се оставят да престоят 30 минути. 

Пекат се върху намазана с олио скара – от двете страни, до готовност. 

Поднасят се с качамака. По желание се слагат още лют сос и капки зехтин.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти