Създадено за Olympus

Скариди с доматен сос и краве сирене

Великолепна домашна рецепта с морски дарове

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

скариди - 500 гр

сирене - 150 гр

стерилизирани домати на кубчета

лук - 1 глава

зехтин - 4-5 с.л.

бяло вино - 5-6 с.л.

прясна мента - 1/2 връзки

риган - 2 ч.л.

захар - 1/2 ч.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Комбинацията от скариди с доматен сос е класическа. Сладостта на скаридите се допълва великолепно с киселината и специфичния вкус на доматите. В тази разкошна и лесна за приготвяне рецепта ние добавихме и парченца краве сирене. Запечено във фурната, то има неповторим аромат, който обогатява ястието и е приятният солен завършек на всяка хапка. Подберете твърдо и добре узряло сирене, за да не се разтече върху скаридите, а да остане на парченца.

Знаем, че много хора не се осмеляват да готвят морски дарове, но тези скариди с доматен сос ще излекуват този страх. Рецептата наистина се приготвя лесно. Ако сте лаик в кухнята, ви препоръчваме да си вземете готови почистени. Макар че бихте могли да ги сготвите и с обвивката, а след това с удоволствие да изсмучете месото на скаридата от нея. Морският вкус и сладост ще са още по-отчетливи.

Нашите скариди с доматен сос и сирене са перфектното ястие, с което да изненадате половинката си. Ако трябва да сме честни, спокойно може да ги направите и само за себе си – въпрос на настроение. Задължително ги поднесете (си) с хрупкава фокача и… много любов. Чаша студено бяло вино или розе и повече не ви е нужно.

Наздраве и добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Затоплете мазнината в тиган, прибавете нарязания на дребно лук и го гответе на умерена температура за около 5-6 минути, като разбърквате от време на време.

2. Прибавете доматите, захарта, виното, ригана и овкусете със сол и пипер. Увеличете температурата, без да затваряте с капак и гответе за около 10 минути.

3. През това време загрейте фурната на горен реотан, след това прибавете скаридите в тигана и ги гответе 2-3 минути.

4. Прибавете нарязаната мента, разбъркайте добре, сложете нарязаното на кубчета сирене и пъхнете тигана или друг огнеупорен съд, в който да прехвърлите сместа във фурната и да запечете възможно най-близко до горния реотан.

5. Печете ястието 5-6 минути, докато сиренето се отпусне леко и хване светлокафяв загар по краищата.

Внимание: Съдържа сирене и скариди, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти