Необходими продукти:
4 филета сьомга
4 резена синьо сирене
1/4 чаена чаша зехтин
черен пипер
1/4 чаена чаша лимонов сок
1/2 чаена чаша бяло вино
каперси
Начин на приготвяне:
Намазваме рибата със зехтина, поръсваме с черен пипер и поставяме сьомгата върху парче алуминиево фолио, достатъчно голямо, за да може да завием рибата.
Поръсваме филетата с лимонов сок и вино. Ако използвате каперси, може да добавите и тях.
Слагаме сиренето и запечатваме месото с фолиото.
Поставяме го в тавичка и печем във фурна за около 30-40 минути на 200 градуса.
* Може да изпечем ястието с фолиото на скара за около 10 минути.
Сьомга със синьо сирене
Майсторски резултат с 1-2 бързи усилия
14969