Ризото с червено цвекло и орехи

Да си оближеш пръстите

Ризото с червено цвекло и орехи
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Ризотото, подобно на пастата, е създадено така, че да може да се готви с безкрайни комбинации от продукти.

Тази рецепта предлага един засищащ и ароматен вариант с червено цвекло и орехи.

Необходими продукти за 4 порции:

300 г ориз арборио или друг ориз с обли зърна
300 г обелено сварено червено цвекло
1,2 л зеленчуков или пилешки бульон
2 с. л. зехтин
2 с. л. масло
1 малка глава червен лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, ситно нарязана
½ ч. ч. червено вино
1 ч. л. прясна мащерка
100 г запечени орехи
100 г сирене маскарпоне или крем-сирене
ситно нарязан магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Оризът се измива под течаща вода и се оставя да се подсуши. Червеното цвекло се нарязва на малки кубчета. Бульонът се слага да къкри.

2. Зехтинът се загрява с 1 с. л. от маслото. Добавят се лукът и чесънът и се разбъркват на умерен огън 4-5 мин. Слагат се цвеклото и мащерката и се разбъркват 1-2 мин. Сипва се оризът и се бърка за 2 мин. на умерен огън. Налива се виното и се разбърква, докато се поеме.

3. Добавя се 1 черпак от къкрещия бульон и се разбърква, докато се поеме. После по същия начин се налива целият бульон черпак по черпак, докато течността свърши.

4.Когато се добави последният черпак от бульона, ризотото се отстранява от огъня и се добавят останалото масло, маскарпонето и орехите. Гарнира се с магданоз.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти