Риба с броколи

Нетрадиционно, но много вкусно

Риба с броколи
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг рибно филе
4 глави червен лук
300 г броколи
100 мл олио
150 г кашкавал
7–8 стръка магданоз
30–40 г краве масло
черен пипер и сол на вкус
масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва на колелца и се задушава в тенджера със сгорещеното олио около 10–15 минути. Изважда се и се разпределя върху дъното на намаслена тава с размер 30–40 см.

2. Броколите се бланшират за кратко във вряща подсолена вода, изваждат се и се оставят да се отцедят. След това се задушават в маслото и се подреждат върху лука.

3. Рибното филе се нарязва на по-големи парчета, които се нареждат върху броколите. Поръсват се със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.

4. Ястието се пече в умерена фурна (180 градуса) около 30–40 минути. Няколко минути преди да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя още 5–10 минути, докато кашкавалът леко се зачерви.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Прочетете още рецепти:
Салата с броколи и бадеми
Три страхотни рецепти с риба

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти