Пъстърва на фурна

Със сос Чимичури

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 4 пъстърви
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За соса:
  • 2 стръка пресен лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 30 мл студено пресован зехтин
  • 20 мл червен винен оцет
  • 1 щипка сухо чили
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 щипка сух риган
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете рибата. Направете прорези по тялото. Подсушете я, сложете я в тава, застлана с хартия за печене.

Залейте я със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и поръсете с наситнен чесън и листенца мащерка. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.

Нарежете на едро лука и магданоза. В купата на блендера налейте зехтина и оцета, прибавете чесъна, магданоза, чилито, черен пипер на вкус, лука, ригана и солта. Пюрирайте. Налейте и малко вода, за се смелят по-лесно продуктите.

Поднесете рибата със соса.

Печете във фурна с включен вентилатор.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти