Пълнени патладжани с орехов сос

Вкусно блюдо

Пълнени патладжани с орехов сос
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Тръпчивите орехи и пикантно горчивите патладжани хармонично съжителстват в тази рецепта не без помощта на останалите млечни и растителни съставки.

Необходими продукти за 4 порции:

2 средни патладжана
6 с. л. зехтин
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 домата, обелени и нарязани на кубчета
1 ч. ч. орехи, едро нарязани
1 скилидка чесън, пресована
3 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 яйца
2 с. л. заквасена сметана
50 г топено сирене, нарязано на малки кубчета

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните се срязват на две по дължина и се издълбават с помощта на лъжица, като по стените им трябва да остане слой от 1 см. Издълбаните патладжани заедно с вътрешността се заливат с 1 л студена вода и 2 с. л. морска сол. Оставят се да постоят 20 мин, измиват се и се подсушават.

2. Половинките патладжани се намазват със зехтин и се слагат да се запекат 20 мин. на 220° С или докато леко се зачервят.

3. Вътрешността на патладжаните се нарязва на малки кубчета. В 2 с. л. загрят зехтин се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 5-6 мин. Прибавя се вътрешността на патладжаните. Посолява се на вкус, прибавят се доматите и се разбърква, докато пълнежът се сгъсти. Слагат се орехите, магданозът и чесънът. Напълват се патладжаните и се запичат 10 мин.

4. Разбиват се яйцата със сметаната и топеното сирене. Заливат се патладжаните и се запичат, докато се зачервят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти