Пълнени картофи

Бърза и вкусна рецепта

3.5 от общо 2 гласа
15 мин.
Необходими продукти

6 средно големи картофа

2–3 кг морска сол

200 г пушен бекон

200 г сирене Чедър

100 г краве масло

1/2 ч.л. самардала

За сервиране:

300 г заквасена сметана

1 връзка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите и ги сложете в тава, на дъното на която сте поръсили част от морската сол. Зарийте ги с останалата сол и печете в загрята на 160 градуса фурна за 2–3 часа.

2. Настържете сиренето чедър. Нарежете бекона на кубчета и го сложете в студен тиган. Включете котлона и запържете бекона.

3. Извадете внимателно картофите и ги цепнете. Във всеки сложете от маслото и овкусете със самардала. Сложете и бекона и поръсете с настъргания чедър. Запечете ги в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 5–7 минути.

4. Сервирайте със заквасена сметана и нарязан пресен лук.

Съвет: Пробвайте дали картофите са готови с шишче. Ако влиза лесно, значи са готови.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол