Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 скилидка чесън
4 супени лъжици сусамово олио
2 супени лъжици течен мед
сок от 1 лайм
2 супени лъжици черен сусам
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме филетата и ги нарязваме на ивици. Намачкваме чесъна. В купа смесваме олиото, меда, сока от лайм, чесъна и солта.
Поставяме пилешките филета в маринатата и ги оставяме в хладилника за час, като периодично ги разбъркваме.
Нанизваме месото на "вълни" под формата на буква "S" на дървени шишчета. Посипваме ги с черния сусам. Изпичаме пилешкото върху предварително загрят грил тиган или на скара.
Пилешки шишчета
Да си спретнем барбекю
12101