Пиле в доматен сос

С панирани яйца

Пиле в доматен сос
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 50 минути

Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки бутчета
300 г стерилизирани домати
100 г ананас (може и от компот)
50 мл кокосово мляко
1/2 връзка магданоз (или кориандър)
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 моркова
3 с. л. зехтин
2–3 стръка прясна мащерка за украса
сол и черен пипер на вкус

за панираните яйца:
6 яйца
3 с. л. брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата се поставят в тенджера и се запържват в зехтина за 2–3 минути.

2. Добавят се нарязаните на кубчета лук и моркови. Сипват се 200 мл вода и след като изври, се добавят пасираните или намачкани домати, кубчетата ананас, кокосовото мляко, наситнените чесън и магданоз. Овкусява се със сол и пипер. Ако е нужно, се долива вода или бульон и ястието се оставя около 40 минути на умерен огън.

3. Четири от яйцата се сваряват, обелват се и след това се панират в приготвената от останалите 2 яйца и брашното паста. Пържат се в загрято олио до златисто.

4. Панираните яйца, разрязани на четвъртинки, се поставят в яхнията и ястието се поднася украсено с мащерката.

Още един вариант за приготвяне на пилешко – бирена яхния:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти