Време за приготвяне: 50 минути
Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки бутчета
300 г стерилизирани домати
100 г ананас (може и от компот)
50 мл кокосово мляко
1/2 връзка магданоз (или кориандър)
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 моркова
3 с. л. зехтин
2–3 стръка прясна мащерка за украса
сол и черен пипер на вкус
за панираните яйца:
6 яйца
3 с. л. брашно
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата се поставят в тенджера и се запържват в зехтина за 2–3 минути.
2. Добавят се нарязаните на кубчета лук и моркови. Сипват се 200 мл вода и след като изври, се добавят пасираните или намачкани домати, кубчетата ананас, кокосовото мляко, наситнените чесън и магданоз. Овкусява се със сол и пипер. Ако е нужно, се долива вода или бульон и ястието се оставя около 40 минути на умерен огън.
3. Четири от яйцата се сваряват, обелват се и след това се панират в приготвената от останалите 2 яйца и брашното паста. Пържат се в загрято олио до златисто.
4. Панираните яйца, разрязани на четвъртинки, се поставят в яхнията и ястието се поднася украсено с мащерката.
Още един вариант за приготвяне на пилешко – бирена яхния:
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!