Необходими продукти:
няколко пилешки бутчета
150 г лютеница
1/2 чаена лъжичка сух босилек
1/2 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер
сол
1 буркан цели мариновани печурки
зехтин
магданоз или целина за поръсване
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето, осоляваме го и го слагаме в глинен гювеч. Поръсваме месото с черен пипер. След това изсипваме гъбите и ги разпределяме около бутчетата.
В малък съд смесваме лютеницата, босилека, червения пипер, прибавяме малко вода и заливаме пилето с получения сос.
Поръсваме ястието с малко зехтин, слагаме капака на гювеча и печем два часа на 190 градуса. Сервираме пилешкото с пресен магданоз или целина.
Пиле с гъби и лютеница
С такива рецепти готвенето е песен
17876