Пиле по индонезийски

С кокосово мляко и лайм

Пиле по индонезийски
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди (пеперуда)
черен пипер

Продукти за маринатата:

3 с.л. зехтин
кората от 1 лайм
1 ч.л. кимион
2 с.л. соев сос
1 и 1/2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 ч.л. къри
3/4 ч.ч. кокосово мляко
сокът от 1 лайм

продукти за декориране:

1 люта чушка
връзка пресен магданоз (или кориандър)
1 плик за печене.

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките пеперуди, през хрущяла по средата и отделете двете филета. Отрежете всяко едно филе хоризонтално на две. Трябва да получите 8 филета. След което ги поставете в прозрачно кухненско фолио и ги начукайте, за да се изтънят. Поръсете ги с черен пипер.

Пригответе маринатата. В купа смесете всички съставки за маринатата. Сложете пилешките филета в плика за печене и излейте отгоре маринатата. Стегнете плика и хубаво ги разклатете. Оставете ги да се мариноват поне за половин час.

Загрейте грил тиган с малко зехтин и изпечете отцедените мариновани пилешки филета за по 3-4 минути от страна. Не ги местете след като ги поставите, за да получите грил шарки.

Излейте маринатата в малка касерола и я кипнете за 3-4 минути на котлона. 
През това време нарежете лютата чушка на фини кръгчета. Нарежете на ситно и магданоза.

Поднесете пилето по Индонезийски върху ориз, полейте го отгоре със соса и поръсете с кръгчета люта чушка и пресен магданоз. На децата на слагайте люта чушка. Поднесете топло.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти