
Необходими продукти:
4 твърдо сварени яйца
20 гр шунка
20 гр настърган кашкавал
щипка риган
1 чаена лъжичка накълцани зелени подправки
масло, колкото лешник
1 чаена лъжичка нишесте
3 супени лъжици бяло вино
черен пипер
брашно
яйце
галета
За соса:
4 жълтъка
4 супени лъжици зехин
4 супени лъжици горчица
сок от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 лимон
1 скилидка пресован чесънсол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете шунката на ситно и я запържете за кратко в маслото. Поръсете с нишестето и налейте бялото вино. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се стопи. Накрая подправете с подправките. Разрежете яйцата на половинки и внимателно извадете жълтъците. Напълнете ги с плънка и слепете 2 по 2. Панирайте в брашно - яйце - галета и изпържете в маслена баня.
В дървено хаванче сложете всички съставки за соса. Разбъркайте да гладкост. Поднесете яйцата с прясна зелена салата, заляти със сос.
Добър апетит!