Панирани пълнени яйца

Ако сте любители на яйцата, тази рецепта е за вас

Панирани пълнени яйца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
4 твърдо сварени яйца
20 гр шунка
20 гр настърган кашкавал
щипка риган
1 чаена лъжичка накълцани зелени подправки
масло, колкото лешник
1 чаена лъжичка нишесте
3 супени лъжици бяло вино
черен пипер

брашно
яйце
галета

За соса:
4 жълтъка
4 супени лъжици зехин
4 супени лъжици горчица
сок от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 лимон
1 скилидка пресован чесънсол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Нарежете шунката на ситно и я запържете за кратко в маслото. Поръсете с нишестето и налейте бялото вино. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се стопи. Накрая подправете с подправките. Разрежете яйцата на половинки и внимателно извадете жълтъците. Напълнете ги с плънка и слепете 2 по 2. Панирайте в брашно - яйце - галета и изпържете в маслена баня.

В дървено хаванче сложете всички съставки за соса. Разбъркайте да гладкост. Поднесете яйцата с прясна зелена салата, заляти със сос.

Добър апетит!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти