Мусака с булгур

Една алтернативна мусака

Мусака с булгур
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Комбинирането на булгур, зеленчуци и агнешко месо под класическа българска заливка за мусака няма начин да не доведе до безспорно вкусен резултат.

Необходими продукти за 6 - 8 порции:

*2 с. л. олио
*2 връзки пресен лук, ситно нарязани
*1 резен целина, ситно нарязан
*2 моркова, ситно нарязани
*400 г смляно агнешко месо 
*1 ч. л. червен пипер
*50 мл червено вино
*1 ч. ч. домати, ситно нарязани или от консерва
*1 ч. л. шарен пипер, смлян
*½ ч. л. кимион, смлян
*1 ч. л. чубрица
*½ ч. л. джоджен
*2 ч. ч. зеленчуков или месен бульон
*1 ч. ч. средно едър булгур
*сол на вкус

За заливката:

*3 яйца
*200 г кисело мляко
*100 г настърган кашкавал, по желание

Начин на приготвяне

1. Булгурът се измива в цедка под течаща вода. Отцежда се добре.

2. Олиото се загрява и в него се слагат лукът, целината и морковите. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин. Прибавят се червеният пипер и месото. Разбърква се на силен огън с тел за разбиване, за да стане на дребни парченца. Щом се изпари водата, се сипва виното. Разбърква се, докато се изпари отново. Добавят се доматите, пиперът, кимионът, чубрицата, джодженът, бульонът и булгурът.

3. Всичко се сипва в тавичка и се запича на 180° С, докато се изпари течността.

4. Разбиват се яйцата с млякото и се добавя кашкавалът. Залива се мусаката и се допича още 15 мин. или докато се зачерви.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент