Мусака без заливка

Да разчупим традицията

Мусака без заливка
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 4 порции):

килограм картофи
2 средни глави лук
400 г кълцано свинско месо (или кайма)
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. зехтин
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол

Начин на приготвяне:

Обелените и измити картофи нарязваме на шайби с дебелина около 5 мм. В подходящ съд задушаваме лука, нарязан на ситно. Към него прибавяме месото. Когато месото побелее, го поръсваме с подправките и прибавяме доматеното пюре.

Разбъркваме сместа няколко пъти и отместваме от котлона. Намазняваме малка тава, например с диаметър 28 см, и подреждаме половината от картофите. Върху тях разстиламе месото, а отгоре подреждаме останалите картофи.

Докато редим картофите, ги поръсваме със сол. Наливаме вода, колкото да покрие картофите и слагаме ястието във фурната. 

Печем до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.

По желание можем да направим заливка от 2 яйца, кофичка мляко, 1-2 с.л. брашно и щипка сол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти