Лазаня с гъби

Апетитно основно

1 от общо 3 гласа
120 мин.
Необходими продукти

1 пакет кори за лазаня (без предварително варене)
600 г пресни печурки (бели и кафяви)
200 г микс от замразени горски гъби
200 г пресни манатарки
15 г сушени манатарки
250 г сирене „Моцарела“
175 г крем сирене
150 г сирене „Пармезан“
100 г бекон
200 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
80 мл зехтин
3 глави лук шалот
3 скилидки чесън
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за бешамела:
100 г краве масло
100 г брашно
1 л прясно мляко
2 жълтъка
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Пресните гъби се почистват и се режат на кубчета, запържват се в 60 мл от зехтина. 

Прибавят се и замразените гъби, ароматизира се с листенца мащерка. Налива се виното, начупват се сушените манатарки, сипва се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер. Готви се 10 минути на слаб огън. 

Беконът се реже на ситно и се запържва в останалия зехтин, до златисто. Добавят се накълцаните лук шалот и чесън.

Пържат се, докато омекнат и се смесват с гъбите. Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното, до златисто. 

Налива се млякото и се готви, докато се сгъсти. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче. Дърпа се от огъня и се разбърква с жълтъците. 

Пармезанът се настъргва, а моцарелата се реже на шайби. В тава се подреждат ред кори, пласт от гъбения сос, бешамел, пармезан, крем сирене, моцарела и така, докато свършат продуктите. 

Завършва се с моцарела, крем сирене и пармезан. Лазанята се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Изважда се от фурната, охлажда се за 30 минути, нарязва се и се сервира.

Сходни рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти