Късър с червено цвекло

Интригуващо предложение

Късър с червено цвекло
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 ч.ч. булгур

1 1/2 ч.ч. мариновано варено червено цвекло

5 с.л. сок от туршията

3 стръка пресен лук

1/2 връзка рукола

1 ч.л. доматено пюре

1, ч.л. пюре от чушки

1 ч.л. сладък червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. смлян бахар

1/2 лимон, сок

2 с.л. сос от нар

6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Сипете булгура в голяма купа и го залейте с вряла вода, колкото да го покрие. Похлупете с чиния и оставете да поеме водата за окло 10 минути.

Добавете маринованото цвекло. С ръце намачкайте много добре булгура и цвеклото. По време на мачкането добавете сока от туршията.

Добавете доматено пюре, пюре от чушки и подправките - двата вида червен пипер, бахара и солта. Продължете да мачкате със силеа. Добавете лимоновия сок, соса от нар и зехтина. Продължете да мачкате.

Накрая добавете нарязаните на едро листа рукола заедно с нарязания на кръгчета пресен лук. Разбъркайте.

Прочетете още:

Ориенталски зелеви сарми

Лозови сарми с канела и стафиди

Сарми с праз лук и гъби

Зелеви сарми с млечен сос

Тракийски сарми

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти