Яйца „Бенедикт“

Лесни за приготвяне, вкусни за хапване

Яйца „Бенедикт“
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
4 питки
4 яйца
1–2 с. л. ябълков оцет
200 г бекон
скълцан зелен лук или чушка за украса

за холандския сос:
3 жълтъка
3/4 ч. ч. разтопено краве масло
2 с. л. прясно изстискан лимонов сок
1/4 ч. л. сол
червен пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка или дълбок тиган се затопля вода, почти до завиране, и се добавя ябълковият оцет. Яйцата се чупят в чинийка и внимателно се пускат в леко врящата вода. Съдът се похлупва за 2–3 минути, после готовите яйца се изваждат и се отцеждат от водата.

2. Разполовените питки се пърлят в оребрен тиган или скара с незалепващо покритие.

3. Холандският сос се приготвя, като жълтъците и лимоновият сок се разбиват до сгъстяване. На тънка струйка се прибавя маслото, като сосът продължава да се бие. Добавят се солта и по желание щипка червен пипер. Сосът се съхранява топъл.

4. В чинията за поднасяне се поставят 2 препечени половинки питки, върху всяка се слага по една леко препечена филийка бекон, а върху всяко парче бекон – по едно забулено яйце.

5. Всичко се полива обилно с холандски сос и се наръсва със скълцан зелен лук или чушка.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още рецепти с яйца:

Домати със забулени яйца
Как се правят мариновани яйца
Панирани пълнени яйца

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти