Панирани пълнени яйца

Чудесен ордьовър за всяка трапеза

Панирани пълнени яйца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Този птичи овален продукт участва в безброй специалитети и вкусният му ефект почти винаги оставя приятни спомени в съзнанието ни. Да видим дали ще го харесате и приготвен по следния начин. Но както винаги, първо се заредете с нужните съставки.

Продукти:
4 твърдо сварени яйца
20 г шунка и 20 г настърган кашкавал
щипка риган
масло, колкото лешник
1 чаена лъжичка накълцани зелени подправки
1 чаена лъжичка нишесте
3 супени лъжици бяло вино
черен пипер

За панировката:
брашно
яйце
галета

За соса:
4 жълтъка
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици горчица
сок от половин лимон
настъргана кора от половин лимон
1 скилидка пресован чесън
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Нарежете шунката на ситно и я запържете за кратко в маслото. Поръсете я с нишестето и налейте бялото вино. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се стопи. Накрая овкусете със зелените подправки. Разрежете яйцата на половинки и внимателно извадете жълтъците. Напълнете ги с вече приготвената плънка и ги слепете две по две.

Панирайте ги в последователност брашно - яйце - галета и ги изпържете в маслена баня. В дървено хаванче сложете всички съставки за соса и разбъркайте до гладкост. Поднесете яйцата с прясна салата, заляти със соса.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти