Хански гювеч

Този път оставаме на честотите на традиционната ни кухня

Хански гювеч
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
500 г обезкостен свински бут
2 глави лук
50 г краве масло
2-3 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голям домат
1-2 стръка целина
1-2 стръка магданоз
1 чаша бяло вино
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка сол
черен пипер на вкус

За заливката:

3-4 яйца
1/2 чаена чаша прясно мляко

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на филийки, които се овкусяват със солта, чубрицата и черния пипер, след което се начукват и се оставят да отлежат 20-30 минути.

Лукът също нарязваме на филийки и задушаваме за кратко в сгорещеното масло. Към него прибавяме ситно нарязаните моркови, чушки, домат, целина и магданоз и задушаваме с бялото вино за 10-15 минути на слаб огън под капак.

Свинското се пече на сач или скара по 1-2 минути от всяка страна. После се прехвърля в керемида или друг глинен съд, а отгоре се разпределят задушените зеленчуци. Яйцата и млякото се разбиват и гювечът се залива с тях. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти