Едно по-различно, но все така вкусно руло "Стефанѝ"

Едно по-различно, но все така вкусно руло "Стефанѝ"

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

500 грама кайма
2 леко сверани моркова
няколко кисели краставички
царевица
2 твърдо сварени яйца
и 3-4 картофчета за гарнитура
и кимион, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Започваме със сваряването на яйцата и морковите. Яйцата – докато се сварят изцяло, а морковчетата оставяме да поврат 4-5 минути.
Когато ги сварим, овкусяваме каймата с кимиона, черния пипер и солта. Размесваме я хубаво с ръка, докато подправките се разпределят равномерно.
След това я разстиламе в тавичка за печене на еднакво дебел слой, в центъра започваме да редим пълнежа -  слагаме яйцата, киселите краставички и царевицата.

После хващаме крайчетата на каймата и внимателно да не я скъсаме, ги завиваме нагоре, така че да се образува нашето вкусно кълбо.
Когато приключите, остава само да нарежете картофчетата на филийки. Гледайте да да ги нарежете средно дебели, не прекалено тънки, нито прекалено дебели, защото иначе няма да могат да се опекат за същото време, за което ще се опече самото кълбо.

Редим ги около каймата, овкусяваме със сол и поливаме с мъничко зехтин. След това слагаме тавичката в предварително загрятата на 200 градуса фурна за около 40 минути, докато картофчетата и каймата започнат да хващат коричка. След това прекрасноto кълбо Стефанѝ е готово за похапване. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Невероятна вита баница

Постно цветно руло

Картофено руло

Руло "Стефани"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти