Чили кон карне

Леко пикантно

Чили кон карне
Снимка: Thinkstock/Guliver
1 от общо 1 гласа
150 мин.
Необходими продукти

600 г телешка кайма от врат
70 мл зехтин
1 глава лук (голяма)
4–5 скилидки чесън
1 ч. л. смляна люта чушка чипотле
1 ч. л. лют пушен пипер
750 г домати от консерва
400 г черен боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
100 г сирене „Чедър“
1 връзка кориандър
заквасена сметана на вкус
 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи – поне 10 минути, добавете и нарязаните на ситно лук и чесън. Оставете на огъня, докато и те се запържат. Бъркайте често, течността трябва се изпари напълно и месото да започне да се карамелизира.

Добавете счуканите кимион и кориандър. Налейте 200 мл вода и доматите. Сложете лютата чушка и лютия пипер, овкусете с дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе около 40 минути под капак на слаб огън.

Прибавете двата вида боб и оставете ястието да къкри на тих огън 10-15 минути.

Сервирайте яхнията със заквасена сметана, настъргано сирене чедър и наситнен кориандър.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти