Автентични плескавици от Ваня Джаферович

Шарска плескавица с гарнитура

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 кг телешко месо
300 гр. кашкавал
бял пипер
сол

Начин на приготвяне:

Смелете месото и го овкусете със сол и бял пипер.

Важна част от овкусяването на каймата е и подправката вега (съдържа сушени зеленчуци, сол и захар), но ако не намерите подправката, може да използвате алтернативни български подправки.

Добавете настърган кашкавал и оставете да престои 4-5 часа в хладилник, така месото ще поеме всички аромати.

Оформете плескавиците и изпечете на скара.

Гарнирайте с изпечени люти чушки, които са мариновани в зехтин, копър, чесън, балсамико, сол и малко захар.

 

А ето и обещаната гарнитура:
500 гр. сирене
150 гр. айвар (домашен)
2 силидки чесън
2 люти чушки
2 с. л. червен пипер
½ люто чили
80 мл. зехтин
няколко стръкчета див лук

Настържете сиренето, добавете айвера, пипера, чилито и зехтина.

Оставете да престои 30 минути и сервирайте.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Най-доброто: Кюфтета и тирамису
Кюфтета на грил
Кюфтета със зеленчуци на фурна
Хляб за приятели
Хумус от моркови

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти