Тирамисини

Интересен прочит на традиционното тирамису

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

100 мл кафе еспресо

2 с.л. кафеен ликьор

4 бр. бишкоти

2 яйца от свободни кокошки

250 г маскарпоне

2 с.л. мед

2 с.л. марсала

1 с.л. какао

Начин на приготвяне:

1. Начупете по 1 бишкота в 4 чаши за мартини.

2. Смесете кафето с кафеения ликьор. Разбъркайте. Разпределете сместа в четирите чаши. Хубаво потопете бишкотите в течността.

3. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с помощта на миксер или на ръка до получаването на твърд сняг.

4. В друга купа сипете маскарпонето и го разбийте. Добавете меда и марсалата и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци и разбийте внимателно, с помощта на дървена лъжица.

5. Разпределете крема в чашите. Поставете ги в хладилник за 20 минути. Преди поднасяне поръсете с какао.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти