 
                    Употребата на готови бисквити може и да е табу за висшето сладкарство, но домашните десерти като този великолепен сладък салам не се съобразяват с ресторантските правила, а се подчиняват само на семейния вкус.
Необходими продукти за 4 порции:
300 г обикновени бисквити
 2 яйца
 3 с. л. захар на кристали
 4 с. л. пудра захар
 150 г меко масло
 1 ч. ч. орехи, леко запечени
 2 с. л. какао
 100 г настърган тъмен шоколад
 1 с. л. ром или коняк
 3 с. л сладко от вишни
 3 с. л. стафиди
 2 ч. л. ванилена захар
 3 с. л. пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
1.Яйцата се разбъркват със захарта на кристали и се слагат на водна баня при непрекъснато разбъркване, докато леко се сгъстят.
2.Бисквитите се счукват или се пускат в кухненски робот на пулс, за да останат и по-едри парченца.
3.Маслото се разбива на светъл пухкав крем с пудрата захар. Прибавят се какаото, ванилената захар и ромът.
4.Бисквитите се разбъркват с орехите, шоколада, стафидите, масления крем и яйчния крем. Слага се сладкото от вишни и всичко се разбърква, докато сместа заприлича на тесто. Оформя се като салам.
5.Хартия за печене се поръсва с пудра захар. Отгоре се поставя саламът и се завива на стегнато пакетче. Слага се в хладилника за поне 6 часа. Поднася се нарязан на резенчета от 1 см.
 
                                
                                    
                                                                     
                            
                            
                            
                         
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                    
                                                             
                                
                                                                     
                                
                                                             
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
             
                                
                                    
                                                                     
     
     
     
     
     
     
                                
                             
                                
                             
             
                                
                             
             
                                
                             
                                
                             
                                
                                                             
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                    
                                                                     
                                
                                    
                                                                     
                                
                                    
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                             
                                
                             
                 
                 
                 
                 
                 
                     
                     
                     
                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                                     
                                
                                                            