Шоколадово-портокалова панакота

Класически италиански десерт

4.5 от общо 2 гласа
15 мин.
Необходими продукти

олио

1 литър пълномаслена течна сметана

200 г шоколад (50% какао)

7 портокала

100 г захар

9 листа желатин

Това е рецепта за изкусителен и лесен за приготвяне десерт - панакота. Кремът е с наситен шоколадов и портокалов вкус, а за да придобие идеална форма, се добавя желатин.

Начин на приготвяне:

1. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути.

2. Сипете сметаната в тенджерка и я загрейте. Щом кипне, дръпнете от огъня и добавете нарязания шоколад. Разбъркайте внимателно докато той се разтопи. Добавете фино настърганата кора на портокалите, захарта и 8 с.л. портокалов сок. Разбъркайте.

3. Добавете набъбналия желатин и разбъркайте в още топлата смес, докато тя стане гладка и лъскава. Прецедете сместа през фина цедка, в кана.

4. Намажете леко с олио вътрешността на 10 формички за крем. Разпределете сместа по равно във формичките. Поставете ги в тавичка и ги поставете в хладилник за 1 нощ.

5. Преди сервиране потопете всяка формичка в купа с гореща вода за 10 секунди. След това я обърнете в чиния. Поднесете с резени портокал и хрупкава бисквитка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти