Шоколадови трюфели с черен чай

Подвластни на съвършения им вкус

Шоколадови трюфели с черен чай
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
300 г тъмен шоколад (най-добър в случая е този, съдържащ 70% какао)
300 г млечна сметана
2 големи супени лъжици черен чай ("Ърл Грей" по възможност)
фино настъргана кора от 1 мандарина
щипка сол
масло с големината на орех
няколко супени лъжици какао за овалване

Начин на приготвяне:
Настъргваме много фино само външната част от кората на мандарината, като избягваме бялата й горчива материя. Количеството, което ще получим е по-малко от една чаена лъжичка, но това е напълно достатъчно, за да придадем ароматен акцент на десерта.

Слагаме сметаната да се затопли на умерен огън и когато се появят мехурчета в края на съда, добавяме двете лъжици чай и мандариновата кора. Оставяме да покъкри, без да завира силно – колкото чаят и кората да пуснат уханния си мирис. Когато течността се оцвети в бледожълто, е време да я прецедим през фина цедка, така че да остане само ароматизираната сметана.

Натрошаваме шоколада, прибавяме бучката масло и горещата сметана, докато разбъркваме непрекъснато. За минута-две трябва да се получи гладка, кадифена шоколадова смес (позната като ганаш). Не пропускаме и щипката сол (за по-наситен шоколадов вкус) и отново бъркаме.

Охлаждаме сместа около час-два, колкото да стегне. Може и в хладилник, но съдът трябва да е добре захлупен, за да не поеме други аромати.

Накрая загребваме по една чаена лъжичка от шоколадовата паста, оформяме я с идеално чисти ръце на топчета и ги овалваме в какаото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти