Шоколадова панакота

Лек крем с кадифена текстура и фин вкус

4 от общо 1 гласа
35 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 125 мл

течна сметана - 525 мл

млечен шоколад - 100 гр

захар - 80 гр

желатин - 8 гр

Да се направи шоколадова панакота е достатъчно лесно, за да се справи и всеки начинаещ сладкар. Дори употребата на желатин не бива да ви притеснява, съветват от Mate Kitchen. Грабвайте смело бъркалката и за около половин час ще приготвите лек крем с кадифена текстура и фин шоколадов вкус. Фин, защото в рецептата се използва млечен шоколад, който е и по-сладък. Ако искате наситено шоколадово преживяване за небцето, можете да направите вашата панакота с черен шоколад.

Панакота е десерт, който се приготвя с малко продукти – мляко, сметана, захар, желатин. Оттам насетне можете да импровизирате с каквито искате вкусове. Да я полеете накрая с конфитюр или гъст сироп, или пък да я обогатите с шоколад като кулинарите на Mate Kitchen. Всичко е въпрос на лични предпочитания. Важно е само да спазвате основната технология - загрявате подсладеното мляко, добавяте набъбналия желатин, разбърквате добре и наливате в купички, за да се охлади.

Единственият недостатък на вкусната шоколадова панакота е, че е нужно търпение. Ще трябва да почакате поне 6 часа преди да я поднесете (или да я опитате), защото желатинът се нуждае от време, за да стегне. Затова ако решите да впечатлявате някого с този разкошен италиански крем, е по-добре да го приготвите сутринта. Така ще разполагате с достатъчно време да стегне и няма да има неприятни изненади. Накрая не забравяйте да го поръсите с настърган шоколад, напомня Mate Kitchen.

Начин на приготвяне:

1. Разтворете желатина в студена вода и го оставете да набъбне.

2. През това време в тенджера кипнете сметната, прясното мляко и захарта, като бъркате от време на време.

3. Дръпнете от огъня, добавете начупения шоколад и бъркайте интензивно, за да се разтопи.

4. След като шоколадът се разтопи, прибавете в тенджерата набъбналия желатин и разбъркайте добре. Може да пасирате с пасатор. След това прецедете получената смес през цедка.

5. Разпределете топлата смес в купички и охладете в хладилник за 6 часа.

6. Преди да поднесете крема поръсете отгоре с настърган шоколад.

Внимание: Съдържа прясно мляко и сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти