Пълнена торта

Една по-различна вариация

Пълнена торта
Снимка: Vkusnoteka.bg
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

За пълнежа:
трохите от блата
250 гр. меко масло
1 ч.ч. орехи
6 с.л. качествено горчиво какао
1 1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
2 с.л. ром

За напояване и декорация:
300 мл. прясно мляко
2 ванилии
250 мл. заквасена сметана
1/4 ч.ч. пудра захар
филирани бадеми (по желание)

Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците, заедно със захарта и прибавете разбитите на сняг белтъци, като бъркате със шпатула. Накрая прибавете пресятото брашно и отново разбъркайте със шпатула. Опечете блата върху хартия за печене, във форма с отварящ се ринг, за около 20 минути при, 170 градуса.

Оставете го напълно да се охлади, обърнете го и с помощта на малък нож очертайте вътрешен кръг около ръба на блата и издълбайте с ръце вътрешността на блата, като внимавате да не разкъсате страните или дъното. Затоплете на котлона прясното мляко за напояване на блата и го овкусете с ванилия. Напоете дъното и стените на блата.  Изсипете трохите в робота, добавете орехите, мекото масло, захарта, рома, какаото и млякото.

Разбийте до гладкост и внимателно напълнете блата с пълнежа. В друга купа смесете заквасената сметана с пудрата захар и разбийте до гладкост. Измажете тортата отгоре и отстрани с нея и украсете по желание, например с филирани бадеми. Можете да украсите с различни плодове по избор. 

Ето и една алтернативна рецепта за палачинкова торта:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Още рецепти за торта:

Техника за Торта „Гараш“
Домашна руска или френска селска торта – медовик
Лека плодова торта
Малка ягодова торта

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти