Панакота с боровинки

С италиански полъх

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 мл животинска сметана
100 мл сироп от виолетки
280 г дребни боровинки
100 г захар
10 г желатин
за соса:
200 г дребни боровинки
80 г пудра захар
20 мл лимонов сок
за украса:
50 г боровинки

И най-обикновения десерт става вълшебен, стига в него да има боровинки.

Начин на приготвяне:

Сметаната, захарта, сиропът от виолетки и боровинките се кипват в касерола. Оставят се на огъня, докато захарта се разтвори. 

Сместа се пасира, прецежда се и се оставя да се охлади до стайна температура. 

Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Когато набъбне, се загрява, за да се разтвори. 

Налива се към боровинковата смес и се разбърква.

Кремът се налива в силиконови форми или метални шоли. Прибира се в хладилник за 4 часа, за да стегне. 

Боровинките, захарта и лимоновият сок за соса се смесват в касерола и се варят, докато се сгъстят. След това се смилат и се прецеждат.

Панакотата се сервира със соса и пресни боровинки.

Още няколко идеи за сладолед:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти