Пай от орехи

Пай от орехи

Пай от орехи
Снимка: Бон Апети
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 12 порции:

за блата:
500 г брашно
240 г пудра захар
2 яйца
250 г краве масло
2 ванилии
1 яйце за намазване

за плънката:
850 г захар
50 г мед
400 мл животинска сметана
500 г печени орехи

Начин на приготвяне:

1. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и след това се разбива в блендер с брашното, захарта и ванилиите, докато се получат трохи. Прибавят се яйцата, за да споят сместа. Готовото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 20–30 минути.

2. Захарта и медът за плънката се слагат в касерола и се загряват, докато се разтопят.
3. Налива се сметаната и се добавят орехите. Когато се получи карамелен сос, съдът се сваля от огъня и плънката се оставя да изстине.

4. Тестото се разделя надве, разточва се и едната кора се разстила във форма, върху хартия за печене.
5. Престоява в хладилник за 10 минути и върху него се сипва плънката.

6. Отгоре се слага другата разточена кора, на която предварително се отрязват три малки дупчици с помощта на ринг. Паят се пече в загрята на 170 градуса фурна за 40 минути, с вентилатор. Малко преди да е готов, се намазва с разбито яйце.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Пай от праскови
Ябълков пай
Разкошен лимонов пай
Средиземноморски повей

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти