Нещо сладко от арменската кухня

Гата!

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

700 г брашно
250 г кисело мляко
200 г краве масло
5 яйца
1 с. л. захар
2 1/2 ч. л. суха мая
за плънката:
200 г захар
150 г брашно
100 г краве масло
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Маслото се разтопява.

Три яйца се разбиват с киселото мляко. Добавя се маята и се разбърква. Налива се маслото.

Малко по малко, при постоянно бъркане се сипва от брашното, докато се получи меко тесто.

Тестото се прехвърля в намазнена купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса.

Брашното за плънката се запича на сух тиган, до златисто. Дърпа се от огъня. Добавят се захарта, разтопеното масло и ванилията. Разбърква се, до получаването на трохи.

Втасалото тесто се разделя на четири части. Всяко парче се разточва в правоъгълна форма върху набрашнен плот. Отгоре се поръсва от плънката.

Завиват се рула, които се режат на шайби с широчина от около 3 см.

Подреждат се в намазнени тави с разреза нагоре. Завиват се и се оставят да втасат.

Мажат се с две разбити яйца. Пекат се на 170 градуса за 20-30 мин.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти