Кокосов крем

Перфектното малко следобедно удоволствие

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 1,15 л

захар - 120 гр

жълтък - 3 бр.

царевично нишесте - 40 гр

кокосови стърготини - 30 гр

ванилов екстракт - 1 ч.л.

Коктейлите определено не са единственият начин да доставим екзотика в живота си - вижте например тази рецепта от Mate Kitchen.

В приготвянето на кокосов крем няма кой знае каква философия. Прясно мляко, захар, жълтъци, царевично нишесте и кокосови стърготини – това е всичко. Ароматът на ванилия е по желание. Ако искате да обогатите вкуса на вашия крем, бихте могли да ползвате кокосова вместо обикновена захар, съветват кулинарите от Mate Kitchen. Тя се извлича от ароматния нектар на цветовете на кокосовата палма, които след това кристализират. Ще се изненадате, но тя не ухае на кокос. В нея се усещат карамелени и ванилови нотки, които тук са чудесно допълнение.

След като вашият кокосов крем се охлади, можете да го гарнирате с каквото пожелаете. Вариант е да добавите още кокосови стърготини и да ги смесите с шоколадови стърготини за повече цвят. Бихте могли да разтопите тъмен шоколад със сметана и да излеете този ганаш отгоре – за контрастен вкус и по-ефектно представяне. В този случай обаче ще трябва да задържите поднасянето, за да може шоколадовият слой да се охлади. Разбира се, сладкото също е вариант. Кокосът е нежен и деликатен, а конфитюр от червени плодове ще го допълни чудесно.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте жълтъците добре и към тях прибавете 150 мл прясно мляко, екстракта ванилия и царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.

2. В тенджера налейте останалия литър прясно мляко и, докато се загрява, прибавете захарта и кокосовите стърготини.

3. След като захарта се разтвори напълно, прибавете яйчената смес при непрекъснато бъркане. Щом заври, продължете да бъркате, без да спирате, докато кремът се сгъсти.

4. Разпределете крема в подходящи чаши или купички и оставете да се стегне. След като се охлади, гарнирайте по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти