Ябълков сладкиш с орехи и стафиди

И чаша горещо какао

0 от общо 0 гласа

За тестото:
300 г брашно
200 г краве масло
100 г пудра захар
2 яйца
1–2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол

За плънката:
600 г ябълки
50 г стафиди
50 г печени орехи
2 шушулки кардамон
2 с. л. захар
1 с. л. краве масло
1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива на крем, заедно с пудрата захар и 1 яйце.

Добавят се брашното, бакпулверът и солта. Разбърква се и тестото се прибира в хладилник за 20–30 минути.

Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят за кратко в маслото, заедно с накълцаните орехи, стафидите, канелата, стрития кардамон и захарта.

Плънката се охлажда.

Тестото се разточва в правоъгълна форма. В средата се слага ябълковата плънка и се прегъва, така че плънката да се затвори добре.

Нарязва се косо на парчета, които се подреждат в тава, намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар.

Пече се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Сервират се, поръсени с пудра захар.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти