Грис халва с медено мляко и рози

С прекрасен аромат

Грис халва с медено мляко и рози
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

за халвата:
160 г грис от твърда пшеница (семолина)
220 г захар
50 г краве масло
250 г сирене „Моцарела“
1 ванилия
за киселото мляко с мед:
800 г кисело мляко
2 с. л. сладко от рози
2 с. л. мед
1 щипка канела
за гарниране:
орехи за поръсване
листа от рози

Начин на приготвяне:

Сложете млякото в тензух и го отцедете много добре - за около 24 часа. След това го смесете със сладкото от рози, меда и канелата.

Загрейте маслото и запържете гриса до златисто. Сипете захарта и ванилията, налейте около 400 мл вода и бъркайте, докато грисът набъбне и сместа се сгъсти. 

Настържете моцарелата, сипете я при гриса и гответе на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се получи еластично тесто.

Махнете от котлона, покрийте с фолио и охладете. След това разточете на тънка кора между два пласта прозрачно фолио.

Нарежете на дебели ленти и върху всяка поставете от меденото мляко. Завийте на рула. Поръсете с накълцани орехи и листа от рози. Сервирайте десерта охладен. 

Още рецепти:

Mляко с ориз и кокос
Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти