Еклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамон

Домашно изкушение

Еклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамон
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За пареното тесто:

100 г полуобезмаслено прясно мляко

100 г вода

90 г безсолно масло

4 г фина сол

6 г захар

кора от лимон

100 г брашно

2 яйца

За масленото тесто:

37 г масло

45 г кафява захар

45 г брашно

За гела от манго:

150 г пюре от манго

50 г вода

3 г смлян кардамон

1 манго

За шоколадовия ганаш:

150 г прясно мляко

300 г млечен шоколад

300 г течна сметана (35% масленост)

Начин на приготвяне:

За масленото тесто разбийте с помощта на миксер маслото със стайна температура със захарта и брашното, до образуването на гладко тесто. Поставете тестото между два листа хартия за печене и го разточете с дебелина 3 мм. Поставете разточеното тесто във фризер докато се стегне.

За пареното тесто сипете прясното мляко и водата. Добавете маслото, солта и захарта, пуснете и резените лимонова кора. Щом сместа заври, изсипете наведнъж брашното и започнете да разбърквате, докато не се образува топка тесто. Тестото трябва да се отделя от стените на съда, тогава е готово.

Прехвърлете тестото в купа и започнете да го разбърквате с помощта на миксер. Без да спирате разбиването, до бавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до хомогенност. Пресипете пареното тесто в пош с гладък накрайник.

В тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте малки топчета от парено тесто, около 3-4 см. в диаметър. С помощта на ринг с диаметър 3 см. изрежете кръгчета от масленото тесто. Поставете по едно кръгче върху всяка топчица. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.

За гела от манго сипете в тенджера пюрето от манго, водата, кардамона и агар-агара. Оставете сместа да се загрее, като разбърквате. Дръпнете от котлона и оставете да поизстине. Обелете и нарежете мангото на малки кубчета. Добавете ги в гела и разбъркайте. Охладете сместа в хладилник.

За шоколадовия ганаш оставете млякото да заври и го изсипете върху предварително начупения на парченца шоколад. Разбъркайте докато той се разтопи и сместа стане хомогенна. Добавете сметаната, разбъркайте и оставете сместа да се охлади. След това разбийте с помощта на миксер до пухкавост. Прехвърлете в пош с назъбен накрайник.

Отрежете капачета на изстиналите еклери с помощта на назъбен нож. Напълнете всеки еклер до половината с гел от манго. След това шприцовайте шоколадов ганаш така, че да се покаже 1/2 см над повърхността. Поставете капачетата.

Прочетете още:
Вкусни лимонови сладки
Здравословни шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони за вегани
Весели домашни бонбони
Еклери с плодово пюре

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти