Домашен есенен сладкиш

Щрудел със сини сливи

3 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

6 точени кори (печени на сач)
500 г сини сливи
125 г краве масло
100 г кафява захар „Демерара“
100 г орехи
60 г галета
50 г сушени сини сливи
50 г стафиди
30 мл ликьор „Амарето“
пудра захар и канела за поръсване
ванилов сладолед за сервиране

Време е да приготвим първия есенен сладкиш.

Сливите се почистват от костилките и се нарязват на кубчета. 

Сушените сливи се наситняват и заедно със стафидите се накисват в амаретото. 

Маслото се разтопява, а орехите се накълцват. 

Една кора се маже с масло, поръсва се с кафява захар, слага се друга кора и отново се маже с масло. 

Поръсва се с галета, плодове, кафява захар, орехи и се навива стегнато руло. 

Маже се с масло и по повърхността му се правят прорези. Поръсва се с кафява захар. По същия начин се приготвят още две рула. 

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути. 

Готовите рула се поръсват с пудра захар, смесена с канела. Нарязват се и се сервират със сладолед.

Прочетете още:

Френски лимонов сладкиш

Словашки сладкиш с извара

Шоколадов сладкиш с ягоди

Да си направим сладкиш за чай

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти