Царевичен кейк с ябълки и розмарин

С очаквано добър вкус

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2–3 ябълки
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 стрък розмарин
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 стрък розмарин

Начин на приготвяне:

Обелените ябълки се рeжат на много тънко.

Захарта се карамела, сваля се от котлона и се добавят маслото и накълцния розмарин. 

Отгоре се подреждат плодовете. 

Бялото брашно се смесва с царевичния грис, бадемовото брашно, настърганата лимонова кора и бакпулвера. 

Захарта и бурбонската ванилова захар се разбиват с маслото. 

Слагат се отделените жълтъци и се разбива. 

Прибавят се млякото и сухата смес. Отново се разбива. 

Белтъците и солта се разбиват на сняг и се слагат внимателно към тестото, като се разбърква с лъжица. 

Тестото се изипва върху карамелизираните ябълки. 

Кейкът се пече 45 минути, на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти